In Categorieën

The Wonder Wardrobe Method | #Amber

The Wonder Wardrobe Method! Ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat ik soms levenloos naar mijn propvolle kast met kleren kijk en niet weet wat ik aan moet. Of wanneer ik thuis kom met een onwijs leuke aankoop, maar deze met niks uit mijn kledingkast matcht. Dus ik weer genoodzaakt ben om iets te kopen wat hierbij past. Klinkt dit jou ook bekend?

Ineens was ik het zat. Ik wilde niet meer voor mijn kledingkast staan en ieder kledingstuk als iets aparts zien, ik wil een geheel! Mijn ongeorganiseerde, niet bij elkaar passende kledingkast moest iets worden waarin ik niet iedere keer naar dezelfde items grijp, maar alle items die erin hangen regelmatig draag.

Met deze gedachte in mijn achterhoofd startte ik mijn zoektocht naar methodes die mij kunnen helpen om mijn doel te bereiken. Op YouTube kwam ik langs video’s van personal shopper Daria Andronescu. Daria is de bedenker van de Wonder Wardrobe methode. Deze methode houdt in dat je gehele kast bestaat uit ‘fully interchangeable outfits’ (volledig uitwisselbare outfits).

De Wonder Wardrobe methode zorgt ervoor dat aan de hand van een kleurenschema en het zorgvuldig uitzoeken en mixen en matchen van verschillende kledingstukken ervoor zorgen dat je je gehele kledingkast met elkaar kunt combineren. Daria zegt zelf over haar Wonder Wardrobe-methode: “With this method you can build a personal, multifunctional, well-organised wardrobe containing an ideal amount of beautiful, fully interchangeable outfits that reduce waste and support sustainable fashion brands”. Dit klinkt mij als muziek in de oren, jou ook?

Wat ik zo goed vind aan Daria’s methode is dat ze niet alleen kijkt naar een multifunctionele kledingkast, maar ook naar duurzaamheid (bijv. duurzaam geproduceerde kleding gemaakt van duurzame stoffen zoals biologisch/organisch katoen of lyocell) en maatschappelijk verantwoorde kleding. Voor een project op school heb ik hier veel over geleerd en aan de hand van mijn schokkende ontdekkingen heb ik het boek ‘Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle’ van Marieke Eyskoot gekocht om nog meer te leren over de fast fashion industrie en hoe we ons eigen koopgedrag hierop kunnen aanpassen.

Maar duurzame kleding kopen helpt nog niet om mijn koopgedrag te verminderen. Ik kan iedere keer wel weer een reden bedenken waarom ik weer iets nodig heb (“Help, ik heb niks wat past bij dit rokje”) omdat mijn kast nog steeds geen geheel is. Dus ik moet de krachten van Daria en Marieke bundelen om mij te helpen met het creëren van een sustainable, fully interchangeable (wonder) wardrobe.

Ik heb na lang wikken en wegen besloten om Daria’s cursus voor het creëren van een Wonder Wardrobe te gaan volgen. Het was even een greep uit mijn portemonnee (de cursus kost maar liefst €199,- en dan had ik gelukkig nog een kortingscode weten te bemachtigen) maar ik denk dat dit mij een leven lang plezier gaat geven en ook kosten besparend gaat zijn.

De cursus bestaat uit 5 klassen bestaande uit 18 lessen en een heleboel oefenopgaven en templates die ik kan gebruiken om mijn Wonder Wardrobe mee te bouwen. In deze cursus ga ik de volgende punten leren:

1. Hoe ik mijn garderobe kan veranderen in een Wonder Wardrobe.
2. Welke kleuren bij mij passen en hoe ik dit toepas in mijn outfits.
3. Hoe ik erachter kom wat mijn stijl is.
4. Hoe ik kan “leren” om ethisch verantwoord en duurzaam te winkelen.
5. Hoe ik mijn Wonder Wardrobe kan onderhouden en updaten.

Dit zijn de 5 stappen die ik ga zetten om een sustainable, fully interchangeable (wonder) wardrobe te creëren. Ik weet dat dit een proces is en het niet van de één op de andere dag is gebeurt (was het maar zo’n feest). Maar door deze 5 stappen te nemen, kom ik al een heel end!

Ik ga jullie meenemen op mijn zoektocht en ontdekkingstocht naar mijn perfecte kledingkast! Zoals ik al eerder zei is dit een proces en zal ik niet de perfecte kledingkast hebben na deze cursus één keer doorgenomen te hebben. Maar het is wel een begin! En op dat begin kan ik voortborduren totdat ik de kledingkast van mijn dromen heb. Keep you updated!

Xx Amber

Share Tweet Pin It +1
Previous PostHow I Edit My Instagram Photo's! | White Theme
Next Post2 Nieuwe Tatoeages | #tattoodiary

No Comments

Leave a Reply