In Fashion, Lifestyle

Welk seizoen ben ik? – Wonder Wardrobe Method #Amber

Welk seizoen ben ik? Ik had er nog nooit van gehoord, maar ieder mens is een seizoen. Er ging een wereld voor mij open toen ik bezig was met Daria’s Wonder Wardrobe cursus en ze in haar instructievideo begon te vertellen over hoe wij allemaal een seizoen zijn en dat seizoen bepaalt welke kleuren ons het beste staan. Ja ja, dit is mijn eerste update en ik duik er gelijk vol in!

In mijn eerste blogpost over de Wonder Wardrobe method vertelde ik dat stap 1 “Hoe ik mijn garderobe kan veranderen in een Wonder Wardrobe” was. Daria raadde aan om eerste de stappen 2 en 3 te doen, voordat je naar stap 1 gaat. Het is natuurlijk wel handig om te weten welke kleuren bij je passen en wat jouw stijl is voordat je je hele kledingkast gaat uitmesten, toch?

Dus daarom begon ik vol goede moed aan stap 2 die bestaat uit 8 lessen. En laat ik even mededelen: wat is dit onwijs tof en leuk om te doen! Ik had wel verwacht dat de cursus leuk zou zijn, maar ik zat echt niet te wachten op langdradige, saaie opdrachten of stomme oefeningen die ik moest gaan doen. Nou, ik neem alles terug, want ik ontdek en geniet met volle teugen van iedere opdracht en oefening! Het is zo leuk om steeds iets meer van jezelf te ontdekken; welke kleuren bij je passen, hoe je een kleuren palette samenstelt, hoe je erachter komt welk seizoen je bent, etc.

Op die seizoenen zal ik iets dieper ingaan. Om te bepalen welke kleuren het beste bij jou passen, moet je erachter komen welk seizoen je bent. Dit ligt niet alleen aan je huidskleur, oogkleur en haarkleur, maar ook aan hoe kleuren reflecteren op je gezicht. Ik geef een voorbeeld: Je staat in de kledingwinkel en ziet een heel leuk topje hangen. Je past het aan het kijkt in de spiegel. In plaats van dat het topje je vrolijk maakt zie je er heel vermoeid en bleek uit, hoe kan dat?! Dit komt dus door de reflectie van de kleur op je gezicht.

Kleuren die je goed staan zorgen ervoor dat je een heldere, frisse en uitgeruste uitstraling hebt. Je ogen springen eruit en je gezicht lijkt symmetrisch, enkel en alleen door de reflectie van die kleur op je gezicht. Maar dit kan dus ook in een tegengestelde richting gebeuren: een kleur kan je bleek, vermoeid en flets maken. Dus hoe fijn is het als je precies weet welke kleuren je prachtig staan en welke je beter kunt vermijden?

Daria’s kleurentest bestaat uit 2 oefeningen; een oefening om te bepalen of je een licht, medium donker of donkere teint hebt. Hierbij kijk je naar je oogkleur, haarkleur, kleur van je huid en kleur van je wenkbrauwen. Bij de tweede oefeningen ga je kijken welke kleuren flaterend staan en welke kleuren je flets maken aan de hand van een kleurenwiel die je van Daria krijgt. Door deze twee oefeningen te doen, kom je erachter welk seizoen je bent.

Ik ging dus aan de slag. Uit de kleurentest bleek al snel dat ik een lichte teint heb; lichtblauwe ogen, een lichte huid, blond haar en donkerblonde wenkbrauwen. Nu was het tijd voor het kleurenwiel. Daria heeft 4 verschillende kleurwielen gemaakt: 2 voor de lichte teint en 2 voor de donkere teint. Het ene wiel bestaat uit warme kleuren, wat voor de lichte teint het seizoen lente is en voor de donkere teint het seizoen herfst, en het andere wiel uit koude kleuren, wat voor de lichte teint het seizoen zomer is en voor de donkere teint het seizoen winter.

Ik zocht van alle kleuren op de kleurwielen shirts en truien, van mijzelf en van mijn moeder, en zelfs theedoeken bijeen! Toen werd het een kwestie van in het daglicht de verschillende kleuren onder mijn gezicht te houden en te kijken of mijn gezicht er van opknapte of juist helemaal niet. Met een paar second opinions van mijn moeder, vader, broertje en Daria zelf ben ik erachter gekomen dat ik een lente type ben! Ik heb een lichte teint, een hoog contrast (dit betekent dat als je mijn haarkleur, oogkleur en huidskleur naast elkaar zou leggen er veel verschil in zit. Iemand met een laag contrast heeft juist veel overeenkomsten, bijvoorbeeld bruin haar en dezelfde kleur bruine ogen) en warmere kleuren staan mij beter. Ik deed echt een vreugdedansje,

want ik vond het kleuren palette van de zomer zo grauw en niet bij mij passen en die van de lente juist wel heel erg! Toen was het tijd om kleurenpaletten samen te stellen voor mijn kledingkast aan de hand van mijn seizoen. Ik heb er 3 gemaakt: een lente/zomer palette, een herfst palette en een winter palette. Ik ben er een paar uur mee bezig geweest omdat ik het zo leuk vond, maar zie hieronder de eindresultaten!

Eigenlijk ben ik nog wel van plan om een paar aanpassingen te doen aan het herfst en winter palette, omdat ik toch nog graag de “kleuren” zwart en wit wil bijvoegen, maar het is een begin en ik vind het er zo leuk uitzien!

Mijn lente kleuren palette heb ik uitgeprint en in mijn kamer gelegd en merk nu al aan mezelf dat ik ook alleen nog kleding uit mijn kast pak die de kleuren van het palette zijn. Ik zie mijzelf echt stralen als ik de kleuren draag die mijn complimenteren en ik krijg ook complimentjes uit mijn omgeving! Alsof het nu al zijn uitwerking heeft op hoe ik mij kleed. Ik ben benieuwd naar de volgende les: Wat is mijn stijl?? Keep you updated!

Wil je zelf ook de Wonder Wardrobe kleurentest doen, erachter komen welk seizoen je bent en meer leren over hoe je op de juiste manier kleur kan integreren in je garderobe? Dat kan! Je kan deze les los kopen voor €90,-! Via deze link kan je hem bestellen: klik hier.

Xx Amber

Share Tweet Pin It +1
Previous PostHotspot: Parqiet Rotterdam
Next PostHotspot: Op 't Dak Rotterdam

No Comments

Leave a Reply