In Fashion, Lifestyle

Casual, Classic, Creative, Dramatic of Romantic? Wonder Wardrobe #Amber

Casual, Classic, Creative, Dramatic of Romantic? Ik heb altijd moeite gehad met het omschrijven van mijn stijl, dit omdat het echt een mengelmoes is van alles. Op mijn Pinterest bord heb ik mijn ‘perfecte’ stijl gepind, maar ja, integreer dat maar eens in je kledingkast als je iedere ochtend niet weet wat je aan moet trekken. Er zijn ook zoveel stijlen waar je uit kan kiezen en iedereen noemt het weer anders; het zorgt bij mij alleen maar voor verwarring. Er zijn zoveel trends dat ik soms door de bomen het bos niet meer kan zien en hierdoor nooit mijn persoonlijke stijl kan ontdekken. Volgens Daria zorgt de kleding waar jij je comfortabel en goed in voelt en die jouw persoonlijkheid reflecteren ervoor dat je er prachtig uitziet. Je persoonlijke stijl is belangrijker dan trends en zijn de kledingstukken die jij graag draagt. Daar sluit ik mij helemaal bij aan, maar een richtlijn is natuurlijk altijd fijn zodat je kledingkast geen warboel van stijlen wordt en niet alles bij elkaar past.

Als een personal shopper geeft Daria ook ‘image consults’ (hoe kleed je je? Hoe kom je het beste voor de dag? Hoe wil je persoonlijk dat anderen naar je kijken?). In deze wereld van image consulting houden ze 5 stijltypes aan die helpen met het uitdrukken van verschillende persoonlijkheden: casual, creative, romantic, dramatic & classic. De meeste mensen neigen ernaar om één stijl als ‘hoofdstijl’ te kiezen en verwerken elementen van stijlen om zo ook andere kanten van hun persoonlijkheid te kunnen uiten.

Ik ging dus aan de slag om uit te zoeken wat mijn ‘primary style’ is en wat mijn ‘additional styles’ zijn. Aan de hand van de video waarin Daria wat duidelijker uitlegt wat alle stijlen precies inhouden en de Pinterest borden die ze voor deze stijlen heeft gemaakt (bekijk de Pinterest borden hier: https://nl.pinterest.com/dariaandronescu/), ben ik naar mijn eigen Pinterest pagina gegaan om te bekijken wat ik voornamelijk heb gepind en of dit neer kwam op één specifieke stijl. Ook ben ik mijn kledingkast ingedoken en heb ik mijn favoriete kledingstukken eruit gehaald en gekeken onder welke stijlen ze vallen. Ik heb voor mezelf een lijstje gemaakt met wat ik mooi, fijn en belangrijk vind in een kledingstuk en toen ik dit allemaal bij elkaar had opgeteld, kwam ik op het volgende uit: mijn primary style is Classic en mijn additional styles zijn Casual en Creative. De 3 C’s. Yes, ik weet eindelijk hoe ik mijn stijl moet benoemen en wat ik mooi vind! Hoe fijn!

Nu ik mijn stijl kan benoemen was het tijd om erachter te komen hoe ik deze het beste kan combineren en of ik een minimalist of een maximalist ben. Als minimalist combineer je kleding die minimale details hebben, die er strak uitzien en geen tierelantijnen of andere bijzonderheden hebben, monochroom zijn qua kleurstelling en meestal uit neutrale kleuren bestaan. Een maximalist combineert items met een stijlelement, met ongewone en opvallende details, prints of kleuren in één outfit.

Na het bekijken van wat voorbeelden die Daria heeft gemaakt, kwam ik erachter dat ik toch meer neig naar een maximalist. Ook al houd ik wel af en toe van een meer minimalistische outfits. Je hoeft je natuurlijk niet vast te houden aan één van de twee, maar voor je interchangeable wardrobe is dat wel handiger. Voor nu houd ik dus vast dat ik een maximalist ben. Hieronder zie je twee voorbeelden van een minimalist en een maximalist.

Kan jij raden wat welke stijl is? De bovenste is maximalist en de onderste minimalist. Niet zo moeilijk hé om die te onderscheiden?

Nu ik alles weet: mijn stijl (primary: Classic. Additional: Casual, Creative) en of ik een minimalist of maximalist ben (een maximalist dus), is het tijd voor de volgende stap: het maken van een style concept voor mijn Wonder Wardrobe. Hoe ziet mijn ideale garderobe eruit?

Nou, zo ongeveer! Dit is waar ik na 2 dagen op uit ben gekomen. De eerste dag heb ik heel veel plaatjes bij elkaar gezocht en nadat ik het even een dag heb laten rusten, heb ik op dag 2 de allerleukste plaatsjes in mijn style concept geplakt. Zoals je kunt zien bestaat mijn style concept voornamelijk uit nude kleuren, veel colberts en suits en een mix van classic met een paar casual of creatieve elementen. Hey, daar zijn mijn 3 C’s weer! Je style concept kan natuurlijk per seizoen veranderen, maar voor nu ben ik hier helemaal verliefd op en is dit waar ik in mijn eigen kledingkast naartoe ga werken.

En nu wordt het ook tijd om écht aan het werk te gaan. De volgende stap is namelijk ‘The Wardrobe Transition’. Ik vind het onwijs spannend, maar heb er ook heel veel zin in! Keep you updated!

Wil je er zelf ook achter komen wat jouw persoonlijke stijl is, welke kleren het beste bij jou passen en hoe je deze moet stylen? Dat kan! Je kan deze les los kopen voor €75,-! Via deze link kan je hem bestellen: klik hier!

Xx Amber

Share Tweet Pin It +1
Previous PostHotspot: Op 't Dak Rotterdam
Next PostHotspot: The Tea Lab

No Comments

Leave a Reply