In Fashion, Lifestyle

The Big Wardrobe Revision – Wonder Wardrobe #Amber

The Big Wardrobe Revision. Vandaag was het tijd voor het karwei waar ik het meeste tegenop keek: het uitruimen van mijn kledingkast. En dat moest dit keer ook goed gebeuren. Niet twijfelen, maar gewoon hard zijn en kledingstukken die ik al 3 jaar niet meer droeg nu echt eens wegdoen! Ik heb niet één grote kledingkast, maar een kleine inbouwkast en lage schuifkasten. In de kleine inbouwkast heb ik een klein hanggedeelte en vijf liggedeeltes waarvan ik er drie gebruik voor kleding. In het hanggedeelte heb ik mijn blouses, colberts, jasjes, vesten en pakken hangen. Ook hangt er een jumpsuit en een paar midi rokjes en jurkjes die ik niet kan neerleggen omdat ze anders gaan kreuken.

In de twee liggedeeltes boven het hanggedeelte heb ik mijn korte mouwen shirts, lange mouwen shirts, mouwloze topjes en nette tops liggen. Dan schuiven we op naar de kast boven mijn bed. Hier gebruik ik één plank voor mijn dikke wintertruien. Dan door naar de schuifkasten. Hier heb ik één hanggedeelte voor al mijn broeken en een paar zomerjassen (bomberjack, (nep) leren jasje, spijkerjasje, etc.). Als we dan een schuifdeur opschuiven (ik zeg wel heel veel schuiven) heb ik drie planken met Ikea opbergdozen. In de bovenste doos zit mijn winterkleding, in de doos daaronder kleding van mijn vriend en in de doos op de onderste plank zitten mijn jurken, rokjes en korte broeken.

Ik deel deze uitruimsessie op in drie gedeeltes: we beginnen met shirts, tops, vesten en colberts, dan ga ik naar mijn broeken, dan mijn wintertruien, dan mijn jurken, rokjes en korte broeken en als laatste mijn winterkleding.

Daarna besluit ik om alles op bed te gooien en van daaruit te kijken wat ik écht leuk vind. Wow, ik schrik ervan hoeveel kleding ik wel niet heb en aan hoeveel items nog kaartjes zitten die ik nog nooit heb gedragen. Er hangt al 3 jaar een jurkje in mijn kast wat nooit mooi heeft gezeten, maar ik wilde de moeite niet nemen om het te retourneren. Het hangt nu nog steeds in mijn kast met het kaartje eraan, maar vandaag is het echt de dag dat hij weggaat.

Ik kom er ook achter hoeveel impuls aankopen ik heb gedaan in de afgelopen jaren. Dingen die gewoon helemaal niet bij mijn stijl passen, maar die ik zag bij influencers op Instagram of op YouTube en moest hebben. Uiteindelijk paste het gewoon echt niet bij mij en heb ik de items nooit gedragen. Zo heb ik een spijkerjasje van NA-KD met een hele grote buckle belt die ik had gezien bij Instagram influencer Rianne Meijer. Een onwijs leuk ding, maar ik zou echt niet weten wanneer ik het zou moeten dragen en het past uiteindelijk helemaal niet bij mijn stijl. Een spijkerblouse die ik al 5 (ja echt, 5 jaar!) heb en die zo strak zit maar ik nog steeds niet heb weggedaan. Of een spijkerjurkje waar ik redenen voor probeer te bedenken dat ik hem weer terug kan hangen, maar het feit is dat ik hem niet meer ga dragen en hij niet meer bij mijn stijl past.

Natuurlijk gaat dit uitzoeken niet over rozen en daarom heb ik het al die tijd uitgesteld. Je hebt namelijk van die twijfelgevallen die je bijna nooit meer draagt, maar die dan van een duur merk zijn of een lekker materiaal. Zo heb ik een felrode houthakkersblouse van Abercrombie & Fitch die super zacht en lekker is, maar ik weet dat ik nooit meer een felrode houthakkersblouse ga dragen. Of een heel mooi zwart/wit nét niet jurkje wat ik nooit heb gedragen omdat het dus net geen jurkje is en weer te lang om als top te dragen, maar eigenlijk heel goed bij mijn stijl past.

Ondanks dat mijn stapel met twijfels voor nu nog groter is dan mij lief is, heb ik heel wat items uit mijn kast geruimd. Alleen van mijn shirts met korte mouwen doe ik niks weg, wat ik aan de ene kant wel jammer vind, maar aan de andere kant kan ik gewoon niks vinden in die stapel wat ik niet draag (wat ook weer een goed teken is).

Op naar de broeken. Nadat ik alles uit de kast had gehaald zag ik eigenlijk niks wat ik weg wilde doen, maar tijdens het terug hangen heb ik er toch nog een paar broeken tussenuit gehaald. Broeken die te strak zitten in mijn middel of juist veel te groot zijn, waarvan ik weet dat ik ze nooit ga pakken ook al zien ze er zo onwijs leuk uit. Met pijn in mijn hart en nog 10 keer aantrekken en in de spiegel kijken besluit ik toch om ze weg te doen. Sommige broeken zijn nog niet eens 5 maanden oud, maar ik nam niet de moeite om ze te retourneren. “Ze lubberen toch wel wat uit”, dacht ik. Niet dus. Ook doe ik met pijn in m’n hart 3 (nep) leren jasjes weg… Ik zat er al zo lang tegenaan te hikken en wist dat ik ze nooit meer ging dragen. Maar het waren dure jasjes en ik had er eentje van mijn moeder gekregen en dan is het gewoon extra lastig om zoiets weg te doen. Zonder te kijken heb ik ze gauw op de ‘wegdoen’ stapel gegooid.

Door naar de wintertruien. Hier doe ik er maar 3 van weg. Eentje die pas een jaar oud is en die ik nooit heb gedragen. Het was weer een impulsaankoop die mij uiteindelijk helemaal niet leuk stond en zo’n diepe V-hals heeft dat je bijna mijn navel kan zien. Het materiaal is ook niet lekker. De andere trui heb ik wel heel veel gedragen, maar is al 3 jaar oud en uit gelubberd. Ondanks dat ik hem nog steeds heel leuk en lekker vind zitten, zit er geen model meer in en dat ziet er niet heel flatterend uit. De laatste trui die ik wegdoe heb ik afgelopen winter nog een aantal keer gedragen, maar staat helemaal niet mooi. Ik lijk er 10 kilo extra in te hebben en doe hem daarom weg.

Dan door naar de jurkjes, rokjes en korte broeken. Tot mijn verbazing doe ik hier niks van weg. Ik was nooit een jurken en rokjes persoon, maar sinds het warme weer zo lang aanhoudt in Nederland draag ik bijna non stop jurkjes en ook veel meer rokjes dan ik normaal gesproken zou dragen. Ik heb niet heel veel korte broeken en met dit weer heb ik echt alle korte broeken nodig waar ik toegang tot kan krijgen, dus hier gaat ook niks van weg. Als ik door ga naar de winterkleding gaat dit mij ook wel erg gemakkelijk af, want hier doe ik namelijk ook niks van weg. Dat kan trouwens wel komen doordat ik niet zo heel lang geleden al een grote winterkleding clean out heb gedaan.

En dat was het dan! Na 4 uur bezig te zijn geweest heb ik al mijn kleding uitgeruimd en wat voelt dat goed. Het is heerlijk om een grote stapel kleding te zien liggen op de grond en een opgeruimde kast waar de kleding (nog steeds een beetje, maar niet meer heel erg) uitpuilt. Dit is natuurlijk pas het begin, want ik ga het uitruimen minimaal 2 keer per jaar doen als ik mijn kledingkast omwissel van winter- naar zomerkleding en andersom. Hierdoor hoop ik steeds meer kleding kwijt te kunnen raken waardoor ik naar een overzichtelijke kledingkast toe kan werken.

Mijn kledingkast vormt nu ook meer een harmonie. Tijdens het hele proces heb ik mijn style concept en kleurenpalette erbij gehouden. Hierdoor had ik vooral een goede houvast bij mijn twijfelstapel. Past het kledingstuk wel bij mijn style concept en de kleuren wel in mijn kleurenpalette?? Dit gaf bij sommige items het extra zetje om ze weg te doen. Zo had ik een lichtroze top die niet in mijn kleurenpalette voorkwam en niet flatterend stond, dus ging deze op de wegdoen-stapel. Vooral in het hanggedeelte met mijn colberts en blousjes zie ik nu echt een geheel qua kleuren en stijl. Het is zo leuk om te zien dat ik vooruitgang boek en de dingen die ik geleerd heb helpen hier enorm in mee.

Uiteraard gooi ik de kleren waarvan ik besloten heb ze niet te houden niet weg. Ik doneer ze of geef ze aan vrienden!

Nu ik deze stap eindelijk kan afstrepen is het tijd voor ‘Selection & Shopping’. En shoppen, dat klinkt mijn goed in de oren. Keep you updated! Wil je zelf ook met behulp van de Wonder Wardrobe method een ‘Wardrobe Revision’ doen? Dat kan! Je kan deze les los kopen voor €45,-! Via deze link kan je hem bestellen: klik hier!

Wil je alleen de ‘Wardrobe Revision’ doen?? Deze les kan je GRATIS proberen! Ga snel naar: klik hier!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostHotspot: The Tea Lab
Next PostHotspot: Kasteel Maurick

No Comments

Leave a Reply