In Lifestyle

Hotspot: Kasteel Maurick

Hotspot: Kasteel Maurick. Het is woensdag en dat betekent weer een post related aan reizen en mooie plekken. Dit keer bezocht ik kasteel Maurick. Dit mooie kasteel gelegen in Vught is de perfecte plek voor een trouwerij, fotoshoot of een high tea met familie/vrienden. Uiteraard ga ik weer vertellen over de styling en food!

Kasteel Maurick is erg veelzijdig. Er is een restaurant waar je á la carte kan eten en er zijn ruimtes voor zakelijke meetings, trouwerijen en feesten. En natuurlijk kan je hier ook overnachten in een mooi apart gelegen huisje. Op de foto hieronder is deze te zien.

Wat ik een erg leuk detail vond was dat ze in hun zalen erg aparte ‘kunst’ aan de muur hadden hangen, historisch in een nieuwe jasje zullen we maar zeggen. (Ik zou dit 100% in mijn eigen huis hangen).

Over naar eten! Ik bezocht Brasserie Catharina van Maurick. Op het menu staan heerlijke gerechten en borrelhapjes, en als je er naar vraagt krijg je zelfs een menukaart voor je trouwe viervoeter. Als dat geen luxe is? Het is meer gericht naar de vlees en vis eters, maar er staan ook enkele vegetarische opties op het menu. Je kan hier lunchen met soep, verschillende heerlijke broodjes en salades. Wij kozen voor de bruschetta en de borrelhapjes. Ook de wijn en bierkaart is zeker niet verkeerd, ze hebben verschillende soorten speciaal bier.

Ook kun je bij kasteel Maurick heerlijk high tea-en. Dit kan 7 dagen per week tussen 12 en 6. Ze zorgen voor zoete en hartige hapjes en deze worden vers bereid. Ben je benieuwd waar de high tea uit bestaat en wil je graag reserveren? Check dan vooral even hun website. Wat ik dus super bijzonder vind is dat ze niet alleen high tea’s, maar ook picknicks verzorgen! Kasteel Maurick heeft een prachtige tuin en wat is er nou perfecter dan met je lover of best friend genieten van een picknick bij een kasteel. Tijdens deze picknick kan je o.a. genieten van prosecco (yes, please) verschillende sandwiches, smoothies en brownies. Ook dit kan 7 dagen per week tussen 12 en 6 en reserveren kan hier.

Even fijn wandelen is hier ook mogelijk, het gebied eromheen is heerlijk bosrijk en in de tuin van het kasteel zelf is het ook prachtig.

Kortom, kasteel Maurick is zeker een plek die je moet bezoeken. Er zijn genoeg dingen te beleven! Heb jij al wel eens een kasteel bezocht, en zo ja welke was dat dan? Ik vind het altijd zo leuk om kastelen te bezoeken. Ik vind het super interessant en heel bijzonder om te zien. Laat me weten welke ik echt niet kan missen hier onder in de comments! Heb je mijn vorige hotspot al bekeken?

Kus, SanneSxphie.

Share Tweet Pin It +1
Previous PostThe Big Wardrobe Revision - Wonder Wardrobe #Amber
Next PostThrift Haul | Parisian Room Make-Over

No Comments

Leave a Reply