In Reizen

Mijn vakantie in Zuid-Frankrijk | 2018

Ik ben net anderhalve week terug van vakantie en had nog wat leuke kiekjes die ik graag wilde delen. Ik heb een aantal plekken bezocht en per plek zal ik een klein verhaaltje schrijven met een foto. Om eerlijk te zijn was het ook wel een beetje een relax vakantie dus waren er ook dagen dat ik lekker aan het zwembad lag en alleen een supermarkt bezocht (wat trouwens echt een van mij favoriete dingen is aan naar het buitenland gaan, de grote supermarkten en al het lekkere eten).

★ Carcassonne ★

De eerste dag zijn we naar Carcassonne geweest. Hier staat een gigantisch kasteel met een stadje erin. Echt een super leuke plek, aanrader! Je hebt hier allemaal snoep winkeltjes (ik heb me echt laten gaan in 1 snoepwinkel, oeps), souvenir winkels en verschillende terrasjes waar je heerlijk kunt eten en drinken. We hebben in een winkeltje echt super lekkere koekjes gekocht met frambozen vulling, yummy. Op mijn Instagram onder het kopje TRAVEL kan je een aantal shots zien. Ook kan je de grote kerk bezoeken met prachtig glas in lood. Erg indrukwekkend!

★ Beziers (sluizen van Fonserannes) ★

Ik kan me niet meer helemaal herinneren in welke volgorde we alles hebben gedaan, maar volgens mij zijn we dag hierna naar Beziers geweest bij de sluizen van Fonserannes. Dit was echt super leuk om te zien. Er kwamen meerderen boten die door de 9 sluizen heen wilden en het was best grappig om al die mensen te zien strugglen. We zijn hierna verder gelopen naar het stadje (half uur lopen ongeveer) en daar zijn we wat gaan drinken. In de stad stonden prachtige instagrammable panden. Ook zat hier een super leuk winkeltje waar ze allemaal speciaal bier verkochten, hier hebben we denk ik 2 uur doorgebracht (oeps) en super veel bier gekocht, haha. Later die avond zijn we een soort thuis-proeverij gaan houden, super gezellig met lekker eten erbij.

★ La Liviniere ★

De dag hierna hebben we een heerlijk stay-at-home dagje gehad. Lekker genoten van het weer, het zwembad en lekker eten met een drankje. Ik wou dat ik eigenlijk nog wat meer foto’s had gemaakt van het eten, maar ik had vaak toch niet echt de behoefte om mijn camera er bij te pakken. Op mijn Instagram heb ik wel veel in m’n verhaal gezet, dus check even het kopje FOOD. Maar even, ik eet dus vegetarisch en het was best wel een struggle om in Frankrijk goed vegetarisch te kunnen eten. De meeste kleine supermarkten in de buurt verkochten geen vervangers, maar de Carrefour enzo hadden gelukkig wel een klein schap met een aantal vervangers. Iedereen wilde deze dag biefstuk eten dus ik zat al een beetje te denken over wat ik kon eten, maar ze hadden vega biefstuk (!!!). Het smaakte niet echt naar biefstuk, meer als een hamburger, maar het was súúúper lekker! Veel meer gekruid dan de Nederlandse burger vervanger, so me was very happy. Ik had later deze week ook nog vega kipnuggets gescoord en deze waren ook super nice.

★ Beach ★

De dag erna zijn we naar een strand gegaan. Ik hou toch ook altijd wel heel erg van het strand, de warmte en lekker wat drinken aan de boulevard. Deze dag waren Cynthia en Dennis 5 jaar getrouwd en hebben we dit heel feestelijk gevierd bij een foute cocktailbar. Drankjes en extravagante ijsjes, wat wil je nog meer. Ik had een heerlijke vodka cocktail besteld met citroen in een fancy glas. Was echt super lekker en ik voelde me er ook lekker, laten we maar zeggen ‘feestelijk’ door. Na de drankjes en fancy ijsjes zijn we nog wat winkeltjes binnen gegaan en zijn we weer naar huis gegaan om te eten.

Na deze dagen hebben we eigenlijk gewoon nog super veer ge-chilled en lekker genoten van de omgeving. Heerlijk elke ochtend naar de bakker om verse croissants en eclairs te halen, is there a better way to start the day? I don’t think so. We hadden ook een snooker tafel staan waar veel gebruik van is gemaakt. En we hebben 1 avond nog een heerlijke avond-duik gemaakt onder de sterrenhemel. Veel bier en wijn gedronken, maar vooral gewoon een hele fijne tijd gehad. Ik mis het nu al. Laat in de comments weten waar jij nog graag naar toe zou willen reizen.

Kus, SanneSxphie

 

 

 

Share Tweet Pin It +1
Previous PostYell SL Hairweaving | Mijn Ervaring
Next PostNew/Thrifted Items | Parisien Style

No Comments

Leave a Reply