In Lifestyle

Take a moment for yourself | Self Care

Soms moet je even een momentje voor jezelf nemen. Na een regenachtige dag. Of die keer dat je even niet zo lekker in je vel zat. Merk je dat je hoofd een opstapeling word van nare en negatieve gedachtes? Zeg dan stop en trek jezelf terug. Ik hoor je al denken, jij hebt makkelijk praten. Maar al is het even een kwartiertje je favoriete kop thee drinken, of een stomende douche nemen. You matter. Op deze zondag (de perfecte relax dag) deel ik met jullie mijn relax tips.

Als ik wakker word was ik mijn gezicht en smeer ik mijn favoriete crème op. Op deze dag maak ik een extra uitgebreid ontbijtje, want babes ik ontbijt echt niet elke dag uitgebreid. Mijn ontbijt bestaat dan vaak uit fruit en alpro yoghurt. Of lekkere banaan pannenkoeken met bessen! En de laatste tijd echt een van mijn favorieten, getoast brood met ei (gebakken of gekookt, kan allebei) en avocado of als vegan variant lekker met cherry tomaatjes. Als ik ’s avonds thuis kom van wat ik die dag heb gedaan haal ik heerlijk al mijn make-up eraf en breng ik een groen klei masker aan. Daarna steek ik mijn favoriete geurkaars aan of een wierook stokje. Ik heb healing en stress relief, het ligt eraan hoe ik me die dag voel en daaruit kies ik een geur of mood. Vaak loop ik nog even met het stokje door mijn kamer, dit klinkt misschien raar, maar ik heb gehoord dat je daarmee nare sferen verdrijft.

Als je een dagje helemaal niks te doen hebt is het ook heel fijn om je kamer op te ruimen, dit maakt je hoofd helemaal leeg. Ik vind het zelf belangrijk om niet te veel kleine accessoires te hebben omdat het dan al snel chaotisch oogt. Ik houd van de minimalistische stijl met neutrale kleuren en omdat ik zelf heel snel gestrest ben is dit een heerlijke plek om in thuis te komen. Vaak zoek ik mijn kastjes uit en de lades onder mijn bed, je ziet de rommel niet direct, maar toch vind ik het fijn om te weten dat er nergens rommel ligt.

Hierna ga ik mijn skin care doen, hier zal ik later ook nog een uitgebreide blogpost over schrijven. Maar vaak op mijn relax dag ben ik extra lief voor mijn huid en voed ik het met wat oliën omdat het groene klei masker je huid aardig uitdroogt (wegens het tegengaan van onzuiverheden). Vervolgens laat ik een bad vollopen met lekker veel schuim en gooi ik er een bathbomb in, heerlijk in zo’n roze bad stappen! Soms neem ik er een wijntje bij en zet ik mijn laptop op een stoel zodat ik wat youtube filmpjes kan kijken of Netflix.

Hierna duik ik in bed en pak ik er een boek bij. Ik ben op dit moment bezig met het boek: De opwindvogel kronieken van Haruki Murakami. Een erg bijzonder boek van ongeveer 800 pagina’s. Ik ben bijna bij bladzijde 200 maar kan nog steeds niet helemaal uitleggen waar het over gaat, haha. In het kort: een Japanse man heeft een vrouw en een kat, hij raakt zijn baan en kat kwijt en zijn vrouw zit bijna altijd op werk. Dan raakt hij in een lange zoektocht naar zijn kat en komt hij allerlei vreemde personages tegen die hem (denk ik) allemaal levenslessen leren, erg interessant en indrukwekkend. Ik zal als ik ‘m heb uitgelezen een uitgebreide boek review online zetten!

Bij het lezen pak ik lekker een grote kop thee, vaak detox of rustgevende thee. Caramelised Pear of winter thee is ook zeker een favoriet! Door de thee word je lichaam heerlijk warm en kan je beter in slaap vallen. Meestal lees ik 1 a 2 uur voordat ik in slaap val.

Ik heb zelf elke dag last van anxiety en nare gedachtes die me erg kunnen laten piekeren en met self care kan je voor een momentje even tot rust komen, maar voor mij is dit vaak niet genoeg. Ik heb een aantal potjes met vitamines die bedoelt zijn om je mind rustig te maken: sint janskruid, valeriaan en vitamines voor het slapen gaan. Misschien is dit een aanrader voor mensen die ook veel piekeren. Ook heb ik een cbd-olie aangeschaft, deze zijn te koop bij meerdere drogisterijen en zijn THC vrij. THC-olie word meer gebruikt bij hevige pijnen en cbd-olie voor mentale klachten zoals angst en depressie. Als ik me echt heel slecht voel neem ik hier een aantal druppels van, natuurlijk haalt het niet alles weg maar wel de scherpe randjes. Voor meer info kan je naar je lokale drogisterij (Holland & Barret verkoopt het ook). Prijzen variëren ongeveer tussen de €40 en de €60 euro.

 

Ook nog een self love tip: koop je favoriete bloemen! Ik ben zelf dol op rozen en vind het leuk om af en toe mijn bloemen vaas te veranderen met nieuwe bloemen. Ik heb nu heerlijke lavendel (ook heerlijk rustgevend) een grote pluim en kleine witte bloemetjes die echt mijn hele kamer heerlijk laten ruiken.

Take care of yourself, you are worth it.

Kus, SanneSxphie.

Share Tweet Pin It +1
Previous PostMy night time skin care routine
Next Post3 Simple Breakies

No Comments

Leave a Reply